Az IEB A sorozatú részvényei teljesen az olasz San Paolo-IMI tulajdonában vannak, ez 23,5 százaléknyi részesedést jelent, de ezen felül az olasz bankcsoport még 10 százaléknyi B sorozatú részvénnyel is rendelkezik. A B sorozatú részvényekből senkinek nem lehet 10 százalékosnál nagyobb pakettje; ekkora csomagja van a San Paolóval szövetséges Holneth BV-nek ( ez a Banco Santander érdekeltsége) és az olasz állami befektetésösztönző szervezetnek, a Simestnek is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!