GBPUSD

A brit feldolgozóipar javuló kilátásai-, valamint a Bank of England délutáni kamatdöntését megelőző várakozások mutatták az utat a GBPUSD számára a csütörtöki kereskedés első felében. Bár a BoE alighanem ezúttal is a partvonalon várakozva az irányadó ráta-, és a kötvényvásárlások keretösszegének szinten tartása mellett dönthet majd; így a brit gazdaság állapotának megfontolt javulásáról beszámoló adatok tükrében a következő hét szerdáján érkező jegybanki inflációs jelentés-, valamint a BoE által közzétett jövőbeli előremutatás tartogathatna újabb meglepetést a befektetők számára.

Bár az elmúlt időszak rövid távú emelkedését megtörve, a jegyzés ezúttal nem volt képes 1,54 felett megkapaszkodni: az 1,5285-ös szint letörése után a kábel ismét a 21-napos mozgó alá süllyedt; így a továbbiakban a következő kiemelt támasz-zónát az 1,5030-1,50 tartomány jelenthetné; míg az 50-napos mozgó-, valamint az 1,5285 ismételt leküzdése után a GBPUSD számára ismét az 1,54-es ellenállás jelenthetne érdemi akadályt.

GBPUSD
Kép: Admiral Markets


EURUSD

Alaposan megrángatták a devizapárt szerdán: a vártnál kedvezőbb amerikai GDP adatra a dollár először erősödéssel reagált, majd a Fed kamatdöntő üléséről közzétett állásfoglalás után a zöldhasú gyengülésbe váltott, miután a jegybankárok egyelőre nem utaltak a kötvényvásárlási program korai kivezetésére. Vélhetően azonban a csütörtöki kereskedés sem múlik el érdemi izgalmak nélkül a devizapiacon, így a hét negyedik napján az EKB kamat-meghatározó ülése-, majd az azt követő elnöki sajtótájékoztató állhat a piaci fókusz középpontjában.

Az EKB kormányzótanácsa valószínűleg a kamat szinten tartása mellett nem jelent be új intézkedéseket; így a piacok számára ismét Mario Draghi szavai szolgálhatnak iránymutatással. Az elnök a korábbi előremutatással összhangban ismét megerősítheti a kellő ideig alkalmazott laza monetáris kondíciók fenntartását: továbbá míg az euro-övezeti makroadatok többsége óvatos javulást valószínűsít az év második felére vonatkozóan; addig a magánszektor által felvett hitelek jelentős mérséklődőse minden bizonnyal továbbra is óvatosságra intheti majd a jegybankárokat.

A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, első körben az 1,32-es támasz tesztelése következhetne; felfelé mindemellett a (kékkel jelzett) csökkenő trendvonallal-, valamint az 1,33-as szinttel gyűlhetne meg a vevők baja a későbbiek folyamán.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

GBPUSD, EURUSD - technikai elemzés 2013.08.01.
A technikai elemzés nyitás összefoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!