A bankok Ázsiában is célkeresztbe kerültek

Nagy veszteséggel zártak a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, sok térségbeli börze zárva volt a holdújév ünnepségei miatt.
MTI-Eco, 2016. február 9. kedd, 08:12
Fotó: Reuters

Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 5,4 százalékkal, 16 085 pontra esett, 2014 októbere óta a legalacsonyabb szinten zárt. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX mutató 5,5 százalék gyengüléssel fejezte be a napot.

A legnagyobb vesztesek a banki részvények voltak, ugyanúgy, mint Ausztráliában, ahol a börze irányadó mutatója 2,9 százalékos csökkenéssel két és fél éve a legalacsonyabb szinten zárt.

Kedden zárva volt egyebek között a kínai, a hongkongi, a tajvani és a dél-koreai börze.

A térségben még kereskednek például Indiában, ahol a tőzsde vezető indexe - reggel 7 órakor - 1,16 százalékos gyengülést jelzett.

Tokiói tőzsdezáráskor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 34 cent emelkedéssel 30,03 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK