Az euró megerősödött a dollárral szemben, a kurzus a pénteki 1,26-os szintekről 1,29-re módosult hétfőn azt követően, hogy Európában pozitív fogadtatásra talált a Wall Street Journal Online értesülése, miszerint a washingtoni kormányzat akár 40 százalékra is növelheti a Citigroupban lévő részesedését. Az ázsiai tőzsdék reakciója a hírre egyértelműen pozitív volt, de a bankok megítélésének javulását a nagyobb európai parketteken, sőt a térségbe befektetők kockázatvállalási hajlandóságának emelkedését is ezzel magyarázzák a szakértők.

Az euró/forint árfolyama a régiós devizák erősödésével párhuzamosan a reggeli 302-es szintekről egészen 299 közelébe változott, hogy onnan délelőtt 10 óra után ismét 301 közelébe gyengüljön a forint eurójegyzése. Ezt a gyengülést a térség devizái már nem követték, a zloty eurójegyzése 4,68-ig erősödött hétfőn reggel, ezt a szintet azóta is tartani tudta - mondta el a Napi Online kérdésére Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizatradere.

A forint hétfői kilengése sokkal mérsékeltebb az előző napokénál, és a hazai deviza euróval szembeni árfolyamát támogathatja az MNB mai kamatdöntő ülése, ahol a Commerzbank elemzői - a hazai előrejelzések többségével összhangban - tartást várnak.

A dollárért 233 forintot, a svájci frankért 202 forintot kértek hétfő reggel a bankközi piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!