A bécsi tőzsdéé lett a prágai börze

Pénteken bejelentette a bécsi tőzsde, hogy megszerezte a Prágai Értéktőzsde 92,4 százalékát, és amennyiben az érintett hatóságok is jóváhagyják, többségi tulajdonosa lesz.
NAPI, 2008. november 10. hétfő, 10:07
Fotó:

A negyvenmilliárd eurós piaci kapitalizációjú cseh tőzsde, ahol 29 társaságot jegyeznek, az egyik legnagyobb a kelet-közép-európai régióban. Forgalma idén havi átlagban elérte a 2,77 milliárd eurót. Ezzel a bécsi tőzsde már három régióbeli tőzsde többségi tulajdonosa. Idén növelte tulajdonrészét 50,4 százalékra a Budapesti Értéktőzsdében (az Österreichische Kontrollbankkal közös konzorciumban 68,8 százaléka van). Júniusban pedig megvette a ljubljanai tőzsde 81,01 százalékát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK