A nyitás utáni közel 1 százalék körüli emelkedés után hamarosan az előző napi záróérték közelébe süllyedt vissza a BUX, hogy aztán ismét elérje a korai csúcsát. Az index mozgását - ahogyan például a devizapiac hangulatát is - rontotta némileg a reggel publikált előzetes adat, de az általános hangulat kedden még inkább bizakodó, mintsem óvatos.

A vezető papírok között a BUX-hoz hasonló pályát követ az OTP is, a bank papírja dél körül 0,5 százalékkal drágul és 4935 forint körül áll, forgalma nem egészen 4,4 milliárd forint. A Mol-papír 0,7 százalékkal 14 500 forintig drágult délig. A Magyar Telekom árfolyama a tegnapi záróértéken, 779 forinton áll. A Richter 0,3 százalékkal 38 095 forintig emelkedett, míg az Egis 0,9 százalékkal gyengül.

A BUX-index összetevői közé bekerülő Állami Nyomda 1,6 százalékkal növelte árfolyamát, míg az indexből kikerülő Rába 2,2 százalékkal drágul, a Pannergy pedig 0,8 százalékot veszített árfolyamából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!