A Csopak Rt. ma megtartott közgyűlése a társaság zártkörűvé alakításáról döntött, s emellett szervezeti változtatásokról is határozott. A Csopakból kivált három társaság: az egyikbe a Tempo-üzletek nagy része kerül, a másodikba három nagy értékű ingatlan, valamint három épülő és átépítés alatt lévő ingatlan tartozik, a harmadikba pedig az anyacég székhelyéül szolgáló veszprémi ingatlan kerül. Mindez a középtávú stratégia részét képezi, amelynek fontos eleme az ingatlanokban lekötött források felszabadítása. E forrásokat egyrészt a Tempo-üzletlánc fejlesztésére, másrészt a sütőipari beruházások finanszírozására fordítaná a Csopak. A társasághoz tartozó Győri Sütőipari Rt. az idén 4 milliárd forintos árbevétellel számol, s ezzel mintegy 5 százalékos piacrészesedést érhet el. A Csopak Rt. idei terveiben a tavalyi, 16,5 milliárd forintos árbevétel 20 milliárdra való növelése szerepel.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!