Eddig meglehetősen kevés cég tette közzé tavalyi utolsó negyedéves számait. Mostantól a negyedik negyedéves gyorsjelentés közlése akár a transzparencia mérőjének is tekinthető. A tőkepiac átláthatósága mellett a jelek szerint nem túlságosan elkötelezett törvény- és szabályalkotás miatt ugyanis idéntől ez már nem is kötelező a tőzsdei cégeknek. Jó lesz felkészülni arra, hogy lesz olyan kibocsátó, aki csak áprilisban teszi közzé számait. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Danubius

A szállodalánc az utolsó negyedévben nagyot bukott devizahitelein, viszont eladott egy cseh szanatóriumot, amiből extra nyeresége származott. A fő tulajdonos cégei eközben a piacon folyamatosan gyűjtögetik a Danubius részvényeket.















A Danubius gyorsjelentése

Fotex

A társaság szinte teljesen ingatlancéggé alakult, bevételeinek zömét már ez a tevékenység adja. A válságban igyekszik megtartani bérlőit, s nem erőltei a bérlőcserét. Ugyanakkor hatalmas készpénztartalékából be is fektet, vásárolt például OTP kötvényeket is.

A Fotex fő számai


A Fotex gyorsjelentése

OTP-csoport

Az OTP nem éppen rózsás eredménye megfelelt a menedzsment és az elemzők várakozásainak A bank az eddigi tájékoztatások szerint a tavalyinál rosszabb, de nem katasztrófális évre készül az idén.

A bank történetének legnehezebb évéről kellett számot adni, ami a bank vezetésének a várakozásain kívül mindenki másét meghaladta - mondta Csányi Sándor, a bank első embere a jelentésről szóló tájékoztatón.

OTP fő számai


Az OTP eredménye

A menedzsment várakozásai


Tovább javult az FHB

A világot sújtó pénzügyi válság mintha nem is látszana a FHB 2008-as teljesítményén. A bank a harmadik negyedév után látott jó teljesítményen is javítani tudott valamelyest, így végül 10 milliárdos adó előtti és 6,7 milliárdos adó utáni eredménnyel zárta az évet.

Az FHB fő számai


Az FHB jelentés

Az FHB vezér idén stabil profitot vár

A Richter tavaly még nem érezte a válságot

A várakozásoknak megfelelően 138 százalékkal nőtt a Richter nyeresége 2008 utolsó negyedévében. Az üzemi nyereség azonban elmaradt a várttól. A menedzsment szerint a tavalyi volt az utolsó békeév.

A Richter eredménye


Sikerült a duplázás a Richternek

A menedzsment tájékoztatója


Az Egis kifejezetten jól muzsikált

Meglepően jó oroszországi teljesítményének és a dollárerősödésnek köszönhetően 37 százalékkal nőtt az Egis negyedéves adózott eredménye.  Ez azonban nem lepett meg senkit, hiszen a cég már jó előre felkészítette a piacot a kellemes számokra.

Az Egis fő számai


Az Egis gyorsjelentése

A Menedzsment tájékoztatója szerint nincs katasztrófa Oroszországban


Az Állami Nyomda nem érzi a recessziót

Az Állami Nyomda az elemzők és a menedzsment várakozásainak is megfelelő utolsó negyedévről jelentett. A társaság így elérte a részvényenként 90 forintos nettó eredményt, hitelállománya gyakorlatilag nincs, viszont megfelelő mennyiségű szabad pénzeszközzel rendelkezik.

A nyomda számai



Az Állami Nyomda jelentése

Az Unicum még jól fogyott

Az utolsó negyedévben már megcsapta a válság szele a Zwack Unicumot (5 százalékkal csökkent az árbevétel), de az italgyártó közzétett számai egyelőre nem maradnak el a z egy évvel korábbiaktól.

A Zwack számai


A Zwack gyorsjelentése

A Pannuniont megviselte gyenge forint

Hatalmasat bukott hitelein a Pannunion, hiába javult jelentősen EBITDA-ja, a nettó eredménysoron több mint duplázódó veszteség szerepel.

A Pannunion fő számai


A Pannunion gyorsjelentése

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!