A Démász megvette a Groppót (új)

A Dél-magyarországi Áramszolgáltató Rt. (Démász) megvásárolta a csongrádi székhelyű, 20 millió forint jegyzett tőkéjű Groppo Energiatermelő Rt. részvényeinek 51 százalékát. Rebek László, az rt. eddigi elnök-vezérigazgatója szerint a tranzakció célja a 15 évre szóló energia-adásvételi és kapacitáslekötési szerződésre épülő együttműködés. A Groppo másik stratégiai partnere a magyarországi Concorde-csoporthoz tartozó Concorde Energo Kft. A cégcsoport mintegy 20 milliárd forint értékű ingatlanportfóliót kezel.
NAPI, 2002. június 18. kedd, 08:20

Az 1995 őszén alakult, magánszemélyekből álló Groppo eleinte kereskedelemmel foglalkozott, majd 1999-től állt rá az energetikai rendszerek finanszírozására és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokra. A mára a villamos energia előállítására és elosztására szakosodott cég, amely az elmúlt években a kogenerációs erőművek építésére összpontosított, már régóta kereste stratégiai partnerét, amelyet a Démászban lévő francia EdF-ben most meg is talált. Lehóczki Gábor, a Démász pénzügyi igazgatója elmondta, a vonzerőt az áramszolgáltató társaság számára az jelentette a Groppóban, hogy annak konkrét projektje volt kapcsolt áram- és hőszolgáltatásra. A projekt értékét Lehóczki 350-400 millió forintra becsülte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK