A kőolaj jegyzése 2 százalékkal csökkent az erősödő dollár és az inflációs illetve az alapkamatokkal kapcsolatos aggodalmak miatt. A kőolaj áprilisi határidős ára 1,72 dollárral 78,92 dollárra esett hordónként a tengerentúli elektronikus kereskedésen, míg a májusi jegyzés 1,79 dollárral 79,18 dollárra mérséklődött hordónként. Az olaj ára így elérte a legalacsonyabb árat az elmúlt csaknem három hétben. A fekete arany jegyzése korábban 2,6 százalékos csökkenést is mutatott a nap folyamán, miután Angela Merkel német kancellár közölte befektetőkkel: nem számíthatnak arra, hogy ezen a héten dönt az Európai Uniós csúcs a Görögországnak nyújtandó segélyről. A kőolaj jegyzése azután kezdett csökkenésbe, hogy elérte a hordónkénti 83 dolláros olajárat a múlt héten. A dollár 0,4 százalékkal erősödött az euróval szemben 1,3478 dollárra hétfő délután, előzőleg elérte az 1,3464-es szintet is. Az arany jegyzése három hetes mélypontra süllyedt. A nemesfém áprilisi határidős ára 11,90 dollárral azaz 1,1 százalékkal csökkent unciánként 1095,70 dollárra a New York-i Comex kereskedésen. Korábban az arany 1092,20 dolláros mélypontra esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!