A Bloomberg tudósítása szerint a tokiói devizapiacon az euró kurzusa 1,0930 dollárig menetelt, ami már nincs messze a február 5-én regisztrált, négy éves csúcsot jelentő 1,0935-ös szinttől. Tegnap az európai fizetőeszköz egysége New York-ban még 1,0891 dollárt ért. Erősödött a japán deviza is, 117,63 jen/dollárról 117,52-re. (A jennel szembeni értékvesztésnek határt szabnak az esetleges japán intervencióval kapcsolatos spekulációk.) A fegyverzetellenőrzés november 27-i startja óta a dollár 9,4 százalékkal esett az euróhoz képest. Az eurónak további támaszt adhatnak a jó makroadatok (a váratlanul növekvő beszerzési menedzserindex, illetve a meglóduló német fogyasztás), miközben a dollár népszerűségét tovább ronthatja, hogy az észak-koreai feszültség sem enyhül. A Pentagon tájékoztatása szerint ugyanis március 2-án négy észak-koreai vadászgép közrefogott és 22 percen át kísért egy, a nemzetközi légtérben "rutinküldetését" végző amerikai felderítőgépet, 241 kilométerre Észak-Korea partjaitól. Megfigyelők szerint továbbra is nagy az esélye annak, hogy az USA nem áll el háborús terveitől, ám ha ENSZ-támogatás nélkül indítja meg az Irak elleni támadást, az akció költségeit szinte egyedül neki kell állnia, ráadásul a megnövekedett terrorveszély is kockázatot jelent a gazdaságra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!