Az 1,25 feletti szintekről 1,236-ig gyengült az euró a dollárral szemben, miután 25 bázisponttal visszavágta kamatát az Európai Központi Bank. A piac egy része ugyan biztosra várta a kamatvágást, úgy látszik azonban sokakat meglepetésként érintett ezért gyengülhetett az euró a számára kedveztőlen hír hatására.

Az euró ugyanakkor a régiós devizákkal szemben is veszített az értékéből. Sajnos a forinttal szemben csak átmenetileg, a reggeli 287 forintos szintről  gyorsan 285-ig szaladt le az árfolyam. Késő délutánra azonban már ismét 286 közelében kereskedtek a magyar fizetőeszközzel, mivel még mindig óvatos a piac az IMF tárgyalások bizonytalansága miatt a magyar fizetőeszközzel szemben.

A dollár árfolyama, így 231 forint volt délután, míg az euróval szemben továbbra is változatlan áron forgó frankért forintban 238-at kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!