A Dow Jones erősödött, a Nasdaq gyengült

A Dow Jones Industrial Average több napos gyengélkedés után erősödött, a mutatót főleg a vártnál jobb Wal-Mart adat húzta. Az elemzők megítélése szerint a tegnapi tőzsdenapra főleg a terroristatámadástól való megújuló félelem hatott. A DJIA 0,6 százalékkal növekedve 9645,40 ponton zárta a hétfői kereskedést. A Wal-Mart árfolyama részvényenként négy százalékkal 56,40 dollárra nőtt. Az áruházóriás ugyanis júniusra 5-7 százalékos forgalombővülést vár.
Domokos László, 2002. június 11. kedd, 08:21

A Standard&Poor's 500-as indexe 0,3 százalékkal 1030,74 pontra növekedett. Ezzel szemben az új gazdaság részvényeit aggregáló Nasdaq Composite tovább gyengült, ezzel már a tavaly október eleji mélységekben jár. A mutató 0,3 százalékkal 1530,69 pontra süllyedt. A gyengülést az Intel Corp. részvényei vezették. A világ legnagyobb félvezető-gyártójának árfolyama a nap folyamán csaknem öt százalékkal 21,07 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK