A bejelentést némi értetlenséggel fogadta a piac, hiszen a kamatcsökkentés elmaradása a jegybank részéről inkább a gazdaságba vetett hitről tanúskodna, míg a közlemény egy későbbi kamatcsökkentésre utalhat. Az euróval szembeni gyengülésen kívül a dollár a jennel szemben is jelentősen veszített az árfolyamából. A londoni pénzpiacokon 117,14 jent ért egy dollár, ami 1,28 jennel olcsóbb mint egy nappal korábban. Itthon szerdán délben valamivel 248 forint felett állt az amerikai deviza jegyzése. A kereskedők szerint ezen a szinten már néhány befektető kifejezetten olcsónak találja a dollárt, így a délelőtti lanyha kereskedést a dollárvételek jellemzik.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!