A Fedre figyelhet Budapest

Nulla körüli nyitás után a görögországi fejlemények, valamint az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetőinek nyilatkozatai hathatnak a budapesti árfolyamok alakulására.
MTI, 2012. június 20. szerda, 08:39
Fotó: Napi.hu

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint ez a hét az enyhülésé eddig, ami részben a görög megkönnyebbülésnek, részben az akár Európából, akár az Egyesült Államokból érkező, egyre felfokozottabb stimulus várakozásoknak köszönhető. Kifejtette, hogy előbbi csak hosszabb, utóbbi azonban már rövid távon is lehet csalódás forrása, ugyanis szerdán este derül ki, hogy a Fed hajlandó-e újabb lépéssel segíteni a piacoknak, "ami, elnézve, hogy az amerikai piacnak semmi baja, igen valószínűtlennek tűnik" - vélekedik a szakértő.

Balásy Zsolt nulla körüli nyitásra számít a BÉT-en, de úgy véli, hogy napközben "könnyen előkerülhetnek ismét az elmúlt napok vevői".

A CIB Bank reggeli elemzésében felhívja a figyelmet arra, hogy a Fed nyíltpiaci bizottsága kétnapos ülése után szerdán hozza nyilvánosságra monetáris politikával kapcsolatos döntéseit, a piacok azonban már tegnap optimistán tekintettek a mai bejelentések elé. Bár az elmúlt időszakban megszólaló Fed vezetők nyilatkozatai összességében inkább a kivárásra utaltak, a mélyülő európai válság és az elmúlt időszakban megjelent makrogazdasági adatok alapján a piac bízik abban, hogy a Fed akár már szerdán újabb intézkedéseket jelenthet be - olvasható a szakértői elemzésben.

Hozzáfűzik, hogy az árfolyamoknak irányt adhat az is, hogy Görögországban sikerülhet tető alá hozni a kormánykoalíciót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK