A Dow Jones IA végül 145 ponttal ereszkedett előző esti zárószintje alá, és 1,4 százalékkal 10 271 ponton fejezte be a napot; igaz, korábban közel 200 pontos mínuszban is járt a mutató. A Nasdaq és az S&P 500 1,7 százalékot veszített.

A nyitás előtt publikált, a vártnál rosszabb munkaerőpiaci adat negatív hatására rátett még egy-egy lapáttal a Conference Board indikátora, illetve a philadelphiai Fed gazdasági aktivitási mutatója.

A kellemetlen meglepetéssel szolgáló makroadatok elhomályosították a pozitív jeleket is, így az Intel akvizícióját is, amelyben 7,7 milliárd dollárért megszerezte a McAfee szoftverfejlesztőt.

Az árfolyamok csökkenése általános volt, a Marketwatch adatai szerint minden dráguló részvényre 5 gyengülő papír jutott. Az Intel a nap egyik legnagyobb vesztese volt; a McAfee ugyanakkor szárnyalt az üzlet hírére. A szektorok között a pénzügyi élen járt a lejtmenetben.

Az árupiacon a nyersolaj jegyzése 75 dollár alá süllyedt, az arany viszont héthetes csúcsra, 1235 dollárra drágult.

A gazdasági kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanság nemcsak az arany, de az amerikai államkötvények keresletét is emelte, így a tízéves hozam 2,56 százalékig süllyedt, ami 17 hónapos mélypontnak tekinthető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!