A felmondott szerződések húzták a Synergont

Javuló árbevétele mellett két felmondott szerződés rántotta a mélybe a Synergon első negyedéves eredményét.
Józsa Bernát, 2011. május 20. péntek, 18:25
Fotó:

Ugyan a Synergon első negyedéves árbevétele éves összehasonlításban 8 százalékkal 4,15 milliárd forintra javult, ennek több mint hatvan százalékát három ügyfélnek történt teljesítést tette ki.

A Vidékfejlesztési Minisztérium által felmondott szerződés 226 milliós, míg a Fővárosi Tüzoltóparancsnokság által felmondott projekt 110 millió forintos számviteli veszteséggel járt.

Az EBITDA így 160 millió forintos negatívumot mutat, míg az üzemi eredménysoron 324 milliós veszteséget könyvelhetett el a társaság.

Így a Synergon 346,36 millió forintos nettó veszteséggel zárta az első negyedévet, amely markáns visszaesés az egy évvel korábbi azonos időszak 60,66 milliós nyereségéhez képest.

Jeszenszky Zoltán a társaság elnöke a gyorsjelentésben leszögezi, az első negyedéves - jónak nem nevezhető - eredményekből látszik, hogy nehezen indul a piaci fellendülés. Mint a jelentés fogalmaz, az állam- és közigazgatás területén még mindig kivárás tapasztalható, a többi szegmensben azonban lassacskán megkezdődnek a pályázati kiírások és a vállalkozói szféra is ráébredt arra, hogy a fejlesztéseket nem odázhatják el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK