A forint gyengült a leginkább a régióban

Péntek délután újra a 268 forintos szint közelében állt az euró, a svájci frank 212 felett forgott.
NAPI, 2011. május 13. péntek, 16:44
Fotó:

A jó német GDP-adat a várakozásokkal ellentétben csak átmenetileg tudta erősíteni az eurót, ráadásul a délután napvilágot látott, a prognózisokat bőven felülmúló amerikai fogyasztói bizalmi index a dollár malmára hajtotta a vizet - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. Hozzátette: az amerikai adat is közrejátszhatott abban, hogy a régiós devizák újra gyengülésbe váltottak, közöttük pedig a prímet a forint vitte, amelynek a vártnak megfelelő GDP-adat nem tudott érdemi támaszt adni.
Délután fél öt tájban az euró egysége 267,70, a dolláré 188,35, a svájci franké 212,25 forinton állt, az euró/dollár 1,4220, az euró/svájci frank keresztárfolyam pedig 1,2615-ön forgott.
Karsai úgy véli, ha az euró forintjegyzése átlépné a 268,50-es szintet, 270-ig emelkedhet tovább az árfolyam, de mindehhez az is kellhet, hogy a piacok új gondokkal - például rossz görög vagy portugál hírekkel - szembesüljenek. Egy esetleges hangulatjavítás viszont újra erősíthetné a forintot - tette hozzá a trader.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK