Az euró/forint kurzusa 272-n állt hétfő délelőtt 10 óra után, ekkor a zloty eurójegyzése 4,100, a cseh koronáé 25,38 körül alakult. A dollárért 190,50 forintot, a svájci frankért 179,50 forintot kértek a bankközin. Az euró/dollár jegyzése 1,4285 volt késő délelőtt.

Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője szerint a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos viták gyengíthetik a forintot az elkövetkező napokban-hetekben, ám a dollár további gyengülése ezt akár ellensúlyozhatja is, tekintettel arra, hogy a térségi devizák trendszerűen továbbra is együttesen mozognak, s a piacon továbbra is él a negatív dollár-korreláció.

A szakember szerint a forint eurójegyzése az ősz első hónapjában közelebb kerülhet a 265-285-ös sáv felső határához.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője a hétfői forintpiaci kereskedés során a 270-273-as sávot tartja irányadónak. A hazai deviza várható gyengülését a szakember a részvénypiacokon kifulladni látszó rallyval, az átmenetileg borúsabb hangulattal, illetve a profitrealizálással magyarázza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!