A forint teljesített a legrosszabbul a régióban

Nagyon rossz hangulatban minden devizával szemben gyengült a forint kedden, a régióban pedig vezette a gyengülést - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.
NAPI, 2010. szeptember 7. kedd, 17:27
Fotó:

Az euró jegyzése napközben túlnyomórészt 285,70 és 288,03 forint között mozgott, délután öt óra körül 287,90 forintot adtak egy euróért.  A dollárt 226 forinton jegyezték 1,2713 dolláros euróárfolyam mellett.


A magyar fizetőeszköz kedden rekord mélységekben járt a svájci frankkal szemben, 2,3 százalékkal 223,74 forintra gyengülve délután fél öt előtt nem sokkal. Az alpesi deviza jegyzése 224 forinton állt délután öt óra körül. A Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint rövid távon a svájci frank/forint árfolyama a 225-ös szintet is elérheti.

A nap folyamán az euró/svájci frank árfolyama az 1,29-es szint alá beomlott - mondta Ruzsonyi. Öt óra körül 1,2875 frankot adtak egy euróért.

A magyar deviza az elmúlt hét legnagyobb esését Orbán Viktor miniszterelnök kormánya 100 napját értékelő beszéde előtt produkálta. A forint gyengülésében emellett még szerepet játszott az ismételt aggodalom a globális gazdasági növekedéssel kapcsolatban, amelyet ezúttal az európai bankok júliusi stressz tesztje miatt támadt kétségek illetve a német ipari megrendelések váratlan esése is erősített.


A régióban a forint volt a legrosszabbul teljesítő deviza. A magyar fizetőeszköz 0,6 százalékkal a Bloomberg által figyelt 20 feltörekvő deviza között a legnagyobb mértékű gyengülést mutatta kora délután, amikor az euróval szemben elérte a 286,49-es szintet.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.07 17:48

A görögök a végén nagy nehezen minden feltételt elfogadtak (ismét jó fiúk lettek ) csakhogy a CDS felár elfelejtett visszamenni a régi szintre azaz MÉG mindig bitang drágán (10% ) körül finanszirozzák magukat a piacról. Ezt valahogy vezető politikusaink nem nagyon vették még észre... Magyarországot a Román,Bolgár,Szerb , ukrán régióba sorolják és pikk pakk a sor legvégére kerülhetünk, elég egy rossz mondat, egy IMF.-et fitymáló megjegyzés stb... ÉBRESZTŐ Fideszes fiúk, mert kegyetlen drága ez a játék....Nagyon gyorsan be kéne jelenti a jövő évi tervezett hiánycélt (3% alatt valamit ) és az IMF = EU tárgyalások időponrját !!!! Kezd a dolog nem túl vicces lenni....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html