Az euró jegyzése napközben túlnyomórészt 285,70 és 288,03 forint között mozgott, délután öt óra körül 287,90 forintot adtak egy euróért.  A dollárt 226 forinton jegyezték 1,2713 dolláros euróárfolyam mellett.


A magyar fizetőeszköz kedden rekord mélységekben járt a svájci frankkal szemben, 2,3 százalékkal 223,74 forintra gyengülve délután fél öt előtt nem sokkal. Az alpesi deviza jegyzése 224 forinton állt délután öt óra körül. A Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint rövid távon a svájci frank/forint árfolyama a 225-ös szintet is elérheti.

A nap folyamán az euró/svájci frank árfolyama az 1,29-es szint alá beomlott - mondta Ruzsonyi. Öt óra körül 1,2875 frankot adtak egy euróért.

A magyar deviza az elmúlt hét legnagyobb esését Orbán Viktor miniszterelnök kormánya 100 napját értékelő beszéde előtt produkálta. A forint gyengülésében emellett még szerepet játszott az ismételt aggodalom a globális gazdasági növekedéssel kapcsolatban, amelyet ezúttal az európai bankok júliusi stressz tesztje miatt támadt kétségek illetve a német ipari megrendelések váratlan esése is erősített.


A régióban a forint volt a legrosszabbul teljesítő deviza. A magyar fizetőeszköz 0,6 százalékkal a Bloomberg által figyelt 20 feltörekvő deviza között a legnagyobb mértékű gyengülést mutatta kora délután, amikor az euróval szemben elérte a 286,49-es szintet.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!