A hétfői EU-csúcson megszületett döntéseket kedvezően fogadták a piacok, így a régiós devizák is erősödni tudtak kedden - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: térségünkben a nap nyertese a zloty lett, míg a második helyre - a cseh koronával folytatott "küzdelem" után - a forint ért be.

Az euró forintjegyzése így 293,15-ig süllyedt a nap folyamán, ám a délutáni, csalódást keltő amerikai makroadatok (chicagói feldolgozóipari menedzserindex, fogyasztói bizalmi index) elrontották némiképp a hangulatot. Az EUR/USD keresztárfolyam 1,32 feletti szintekről 1,31 közelébe süllyedt, az euró így 294,20 forintra korrigált délután fél ötig. Ugyanekkor a dollár egységét 224,10, a svájci frankét 244,20 forinton jegyezték, vagyis a hétfői délutáni szintekhez képest néhány tíz fillérrel jöttek lejjebb az árfolyamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!