Újra a 302 forintos szintet tesztelgette az euró a forinttal szemben csütörtökön annak ellenére, hogy az euró száguldott a dollárral szemben az uniós megállapodás hírére. A vártnsk megfelelő amerikai GDP adat újabb lökést adott az eurónak a dollárral szemben, így a nap végére a forint is 0,7 százalékot erősödött, és 299,50 környékén adták a nap végén. A forint gyengeségének az oka egyértelműen az, hogy mindenki attól tart napokon belül bóvli kategóriába kerül az ország.

Ugyanakkor az euró 1,5 százalékkal 1,41 fölé emelkedett a dollárral szemben, amire szeptember eleje óta nem volt példa. Érdekes módón a svájci frankkal szemben nem sikerült erősödnie a közösségi devizának. Az euró/frank keresztárfolyam 1,223 környékén forgott, ami egy pici frank erősödést jelentette. Így a forint továbbra is 245 környékén állt, ami 0,4 százalékkal volt erősebb a forint szempontjából, mint egy nappal korábban.

A magyar eszközökkel szembeni kockázatkerülés érződött az állampapírpiacon is. A hozamok ugyanis 5 és 31 bázispont között emelkedtek. A legtöbbet a 3 éves futamidő nőtt, a hozamok így 6,15 és 7,92 százalék között voltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!