A forintpiac is erőt gyűjt a harcra

Egyelőre ugyan nem mozdulnak az árfolyamok, de a befektetők figyelnek. Akár komoly gond is lehet, még akkor is, ha a kormányzati folyamatosság fennmarad. Sőt, egyes vélemények szerint igazán csak akkor lesz jelentős az esés.
Molnár Csaba, 2006. április 11. kedd, 10:44
Fotó:

A bankközin csak extra hírek hatására várható bármilyen komolyabb mozgás. Szerénynek mondható - tehát gyakorlatilag zérus - forgalom mellett alig-alig változik az euró jegyzése a bankközin.

A ritka és kis amplitúdójú mozgások mögött kizárólag régiós hatások, közelebbről a zloty kurzusa áll. A közös valuta nyitásban 266,10/20 forinton állt, majd 265,50-ig gyengült, ahonnan 266,40-ig jött vissza, később ismét lefelé mozgott, s azóta is 266 körül mocorog. Kereskedők szerint a választások második fordulójáig nem is várható más - azaz az euró 265 és 268 forint közötti sávban marad -, kivéve, ha ezt befolyásoló extra hír látna napvilágot - ilyennek minősülne az MDF koalíciózása, illetve visszalépése a megfelelő választókerületekben. Megfigyelők szerint a piac talán annyiban értékelné pozitívabban az ellenzéki kormányalakítást, mert abban az esetben hamarabb borulna a bili - ami egyébként így is úgy is borul, csak kérdés, hogy mikor? Ez átmenetileg nagyobb gyengülést hozna, de nem sokkal később megindulhatna stabilizáció. Kormányzati folyamatosság esetén feltehetően mit sem változna a maszatolás, a játék a számokkal, aminek jóval nagyobb bukta lehet az eredménye - igaz, jó eséllyel jelentősen később.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK