A piac délelőtt a jegybanki sajtótájékoztatóra várt, amelyen Matolcsy György ismertette az MNB növekedési hitelprogramjának további részleteit. Előtte kivárás, illetve enyhe gyengülés jellemezte a magyar deviza jegyzését, majd 299 forint alá süllyedt az euró árfolyama a részletek, illetve annak a fontos momentumnak a hatására, hogy a kéthetes MNB-kötvény betétté alakításáról egyelőre nem született döntés. Délután azután az euró dollárral szembeni erősödésével párhuzamosan a forint visszatért a jegybanki bejelentés előtti szintre. Délután fél öt után az euró 300,10, a dollár 227,90, a svájci frank pedig 245,40 forintot ért, míg az euró/dollár árfolyam 1,3180 közelébe emelkedett.

A következő napok várhatóan továbbra is a 300-as szint körüli oldalazással telnek, Bámli Károly, a Commerzbank trédere szerint nagy valószínűséggel a 298,50 és 302 forint közötti sávba várható az euró. A piac már fél lábbal szabadságon van az ünnep miatt, de szerdán és csütörtökön a Fed és az ECB monetáris testületi döntései és kommentárjai megmozgathatják az állóvizet.

A legrövidebb, stagnáló lejárat kivételével 1-10 bázisponttal mérséklődtek a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán. A benchmarkok így jelenleg 4,08 és 5,53 százalék között szóródnak - derül ki az ÁKK tájékoztatójából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!