A Fotex egyelőre nem veszi meg az Eintracht Frankfurt felét

Miután az Eintracht Frankfurt Fußball AG nem biztosította az előszerződésben vállalt feltételeket és garanciákat, a Fotex visszalépett attól, hogy aláírja a német fociklub 49,9 százalékának megvásárlásáról szóló végleges szerződést. Várszegi Gábor egyúttal lemondott az igazgatótanács elnöki megbízatásáról - közölte a Fotex Rt.
Ádám Viktor, 2002. június 3. hétfő, 14:01

A Fotex Rt., az Eintracht Frankfurt Fußball AG, az Octagon Worldwide Holding B.V. és az Eintracht Frankfurt e.V. (Club) 2002. május 2-án előszerződést kötött, melyben a Fotexnek opciója nyílt az Eintracht Frankfurt 49,9 százalékos üzletrészének megvásárlására. Tekintettel arra, hogy a megadott határidőig az Eintracht Frankfurt Fußball AG nem tudta biztosítani az előszerződésben vállalt feltételeket és pénzügyi garanciákat, ezért a Fotex Rt. 2002. május 31-vel visszalépett a végleges szerződés aláírásától, egyúttal Várszegi Gábor lemondott az igazgatótanács elnöki megbízatásáról.
A felek megállapodtak abban, hogy a szerződési feltételek utólagos teljesülése esetén ismételten megvizsgálják az üzletkötés lehetőségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK