Pénteken a siófoki kormányülés sajtótájékoztatója előtt 273,50 fölött is volt valamivel az euró /forint árfolyama, majd onnan több mint egy százalékot erősödve 270,50-ig menetelt a magyar deviza Hétfőn reggel pozitívnak mondható hangulatot leginkább a japán GDP vártnál jobb számai, és a kínai inflációs várakozások csökkenése okozza - hívja fel a figyelmet Karsai Péter, a Commerzbank elemzője. A forint vonatkozásában a miniszterelnök napirend előtti parlamenti felszólalása hozhat a nap folyamán nagyobb mozgásokat. Amennyiben számok nélkül csak irányelveket, elképzeléseket mond Orbán Viktor, akkor visszatérhet a péntek délelőtti szintekre a forint, ellenkező esetben, ha értékelhető, pozitív információkat kap a piac a reformcsomagról, akkor nem kizárt, hogy a jó hangulat mentén újra 270 alá kerülhet az euró árfolyama. December 2-án járt utoljára 1,32 fölött az euró/svájci frank árfolyama, így csupán 20 fillér hiányzott ahhoz is, hogy a forint a november végi 204,63 forintos legerősebb szintjét meghaladja a svájci devizával szemben. Az euró/dollár szempontjából újra a középpontba kerül az Európát, illetve az eurót sújtó adósságválság. Hétfőn és kedden Brüsszelben tartják az ECOFIN csúcstalálkozót, ahol a fő téma a görög adóssághelyzet hosszútávú megoldása lesz. A keresztárfolyam reggel még az euró erősödését hozta a kedvező hírek hatására, kora délelőtt azonban a dollár áttörte az 1,35-ös szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!