A Goldman ígéri, visszaadja a pénzt

A Goldman Sachs minél előbb visszafizetné a TARP keretében az amerikai államtól kapott 10 milliárd dollárt - mondta a cég pénzügyi igazgatója.
NAPI Online, 2009. február 4. szerda, 18:39
Fotó:

David Viniar, a Goldman pénzügyi igazgatója szerint nagyon jó jelzés lenne a piac felé, a ha a társaság vissza tudná fizetni a pénzt, azt azonban csak a Fed és a pénzügyminisztérium áldásával teheti meg - írja a Bloomberg.

A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis a TARP (Troubled Asset Relief Program) keretében kapott összeget csak akkor fizetheti vissza egy cég, ha azt tőkeemelés formájában pótolja. A Goldman viszont a jelenlegi környezetben nem szeretne új részvények kibocsátásával tőkét emelni, azzal megvárna egy kedvezőbb alkalmat - fogalmazott Viniar.

A Goldman egyelőre nem tervez felvásárlást a szektorában, mert amint Viniar mondta, itt a történelem több sikertelen felvásárlási - fúziós kísérletet tart számon, semmint sikereset.. Azt mondta, nagyon óvatosan járnak el, s cége inkább a vállalati, intézményi ügyfelekre fog koncentrálni, semmint a lakossági üzletágra.

Én nem venném fel minden reggel a Wall Street Journal-t azért, hogy egy nagy Goldman akvizícióról szóló hírt keressek benne - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK