A Goldman semmi rosszat nem csinált - mondja az elnök

Az amerikai kongresszusi vizsgálóbizottság elé idézett Goldman Sachs-elnök szerint bankcsoportja nem járt jól a pénzügyi válsággal, és nem játszott a jelzáloghitelek bedőlésére – hiszen sok pénzt vesztettek.
NAPI, 2010. július 1. csütörtök, 08:32
Fotó:

A pénzügyi krízis első két évében 1,2 milliárd dollárt vesztettünk a jelzáloghitel-részlegünkön, ami azt bizonyítja, hogy nem játszottunk az ügyfeleink hiteleinek bedőlésére - magyarázta bizonyítványát a pénzügyi válság okait vizsgáló amerikai kongresszusi bizottság előtt Gary Cohn, a Goldman Sachs Group elnöke.

A bankelnököt az AIG állami kimentésében játszott Goldman-szereppel kapcsolatban is magyarázkodásra kényszerítették volna az amerikai képviselők, ám a híradások szerint Cohn ezt a témát sikeresen elkerülte.

Cohn szerint a Goldman az amerikai pénzügyi reform miatt a jövőben akár cégformája átalakítására is kényszerülhet, ugyanakkor "jelenleg tökéletesen elégedettek a cég szerkezetével".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK