A görög megszorításnak örült a piac

Kéthetes csúcson zártak a vezető európai részvényindexek azt követően, hogy a görög parlament ma 28 milliárd eurós megszorító csomagot fogadott el.
NAPI, 2011. június 29. szerda, 18:31
Fotó: Napi.hu

Holnap 50 milliárdos privatizációs tervről szavaznak a képviselők, ennek kimenetelétől függ a létfontosságú 12 milliárdos segély júliusi folyósítása. Az azonnali csőd elkerülését jelentő szavazás eredményét így kitörő lelkesedéssel fogadták a piacok, a befektetők a holnapi szavazás sikerét is megelőlegezték.

A főbb indexek közül a DAX 1,7, az FTSE-100 1,5, míg a CAC-40 1,9 százalékkal emelkedett. Jól teljesítettek az eurózóna perifériaállamainak tőzsdéi is, a spanyol IBEX és a milánói MIB egyaránt 2 százalék körül erősödtek.

A nagy megkönnyebbülés közepette a bankrészvények vezették a rallyt, a Commerzbank 1,2, az UniCredit 1,4, a spanyol BBVA 2,3, míg a BNP Paribas 1,7, a Barclays 3 százalékkal került feljebb.

A kockázatvállalási kedv élénkülése folytán emelkedésbe váltó nyersanyagárak folytán Londonban szárnyaltak a bányaipari társaságok papírjai is. Az Antofagasta 4,8, az Eurasian Natural Resources Corp. 5,2 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nana1, 2011.06.29 19:18

Áruba bocsájtották GÖRÖGORSZÁGOT. hitler nem tudta leigázni most a németeknek sikerült.
Az eurozónától függetlenül SZÉGYENLEM magam!
IDE JUT MINDEN FÜGGŐ ÁLLAM!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html