A GVH engedélyezte a Callum befolyásszerzését a Skálában

A Callum Vagyonkezelő Rt. november 7-én megkapta a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását a Skála-Coop Rt. feletti közvetlen irányítás megszerzéséhez. A Callum miután megvásárolta a Tengelmanntól a Skála csaknem 33 százalékos pakettjét, nyilvános vételi ajánlatot tett a részvényekre jóval alacsonyabb, 1200 forintos árfolyamon.
NAPI, 2001. november 9. péntek, 08:21
Fotó:

Ez a nagyobb részvénycsomaggal rendelkező kisebbségi tulajdonosok nemtetszésével találkozott, minek hatására közülük egy, a görög befektető ellenajánlatot tett 1300 forintos árfolyamon. A görög befektető időközben piaci vásárlásokkal tovább növelte pakettjét, amely mostanra meghaladja a 20, de nem éri el a 33 százalékot. A Callum az ellenajánlatra ellenajánlattal reagált, a várakozások ellenére ismét nem túl magas, 1365 forintos árat kínálva a részvényekért. Az ajánlat hivatalosan szombaton indul és 30 napig tart, az első felajánlásokat nyilván hétfőn tehetik meg a befektetők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK