Az MNB várt 50 bázispontnál kisebb, 25 bázispontos kamatcsökkentésére a piac forinterősödéssel reagált, vagyis a befektetők a jelen környezetben - alacsony likviditás, biztonságra törekvés - kedvezően értékelték a lépést - mondta el Csajbók Róbert, az ING devizapiaci kereskedője. Az is a kisebb vágást igazolhatja, hogy a jelenlegi kamatszinten egy 50 bázipontos csökkentés viszonylag sokkal jelentősebb mérséklést jelent, mint a 10 százalék fölötti ráta esetében. A forgalom azonban az év végének megfelelően alacsony, az üzletkötő szerint az év végéig kitarthat a kivárásra építő hangulat, ami 270-280 forint közötti kurzust valószínűsít. A jelek szerint a nagybefektetők is defenzív üzemmódba váltottak, és már nemigen vállalják új pozíciók kiépítését. Délután négy óra körül az euró jegyzése 274,60, a dolláré 191,50, a svájci franké pedig 183,65 forint körül alakult; az euró/dollár pedig 1,43 körül tűnik stabilizálódni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!