Mind a 16 euróövezeti ország központi bankja államkötvényeket vásárolt hétfőn, hogy helyreállítsa az állampapírok iránti megrendült bizalmat - írta az MTI-Eco egy olasz pénzügyi forrásra hivatkozva. A központi bankok a másodlagos piacon vásároltak államkötvényeket. Az egyes vásárlások értékéről a forrás nem közölt részleteket, csupán annyit mondott, hogy a bankok azokra a piacokra koncentráltak vásárlásaik során, amelyek különösen megszenvedték a görög válság következményeit, ahonnan a befektetők a leginkább eltűntek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!