A jegybankokra figyel forint

A magyar deviza csütörtökön a reggeli órákban ismét visszahúzódott a 290 forintos szint alá az euróval szemben. A magyar deviza a dollárral és a svájci frankkal szemben is erősödik.
Szabó Zsuzsanna, 2013. január 10. csütörtök, 08:49
Fotó: Napi.hu

Délelőtt fél kilenc körül a magyar deviza az euróval és a dollárral szemben 0,1 százalékot erősödött, így az európai deviza 289,28 forintot, mag a dollár 221,33 forintot ért. A svájci frankért 239,50 forintot kértek.

A mai nap folyamán az ECB és a Bank of England is kamadöntő ülést tart. A piac leginkább az euróövezeti jegybank döntésére figyel majd - piaci várakozások szerint ugyan kamattartást várnak, de elképzelhető, hogy az ECB a hitelezés élénkítésére negatív kamatot vezet be a nála parkoltatott pénzekre.

Az euró az ECB döntés előtt gyengül a dollárral szemben, jelenleg a devizapár kurzusa 1,3065-nél jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK