A jen mozgatta Ázsiát

Az Egyesült Államokból érkező rossz hírek az ázsiai tőzsdéket sem kímélték, ám a térségben a jen árfolyamával kapcsolatos spekulációk játszották a főszerepet.
Kosztolányi Bálint, 2010. szeptember 24. péntek, 09:12
Fotó:

A jen árfolyama négynapi folyamatos emelkedést követően újra csökkent, piaci pletykák szerint azt követően, hogy az ország jegybankja ismét beavatkozott a szeptember 15-i intervenciója után. A nap folyamán a Bank of Japan vezetőjének lemondása is felmerült, ám ezt később cáfolták.

A jen esésének köszönhetően a Toyota 1,1 százalékos rallyt produkált, ám a tokiói Nikkei 225 így is 0,9 százalékos eséssel zárt. A hongkongi Hang Seng 0,3 százalékos emelkedésre volt képes, míg Kínában szünetelt a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK