A jó adatok sem segítenek Amerikán

A csütörtöki, jelentős veszteségeket hozó kereskedés után pénteken is gyengüléssel nyitottak a New York-i Értéktőzsde főbb mutatói.
NAPI, 2011. június 24. péntek, 16:07
Fotó:

A Dow Jones ipari átlagmutatója és a Nasdaq 0,4, az S&P 500 index pedig 0,3 százalékkal állt előző napi zárószintje alatt a kereskedés első fél órája után. A Dow esetében ez azt jelenti, hogy a mutató ismét a 12 ezer pontos határon táncol.

Az indexek annak dacára a piros tartományban járnak, hogy a nyitás előtt a várakozásoktól kedvező irányban eltérő adatok érkeztek.

A szektorok között a bankpapírok emelkedtek, az európai bankokkal kapcsolatos aggályok ellenére is. (Egy időre felfüggesztették pénteken napközben a UniCredit és az Intesa Sanpaolo részvényének a kereskedését a milánói értéktőzsdén, miután mindkét olasz bank papírja napi limittel gyengült.)

Ugyanakkor a Micron Technology rossz harmadik negyedéves eredménye a tech-szektorra kedvezőtlen hatást gyakorol, a légiipari papírokat pedig az United Continental vártnál szerényebb második negyedéves árbevételi becslése húzta le.

Az árupiacon az arany és az olaj határidős jegyzése stagnálást, minimális gyengülést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK