Tegnap este nyolc órakor publikálták a FOMC jegyzőkönyvet, amelyben a befektetők azt találták, hogy a jegybankárok aktívan foglalkoztak a QE3 kérdésével. Egy esetleges újabb gazdaságélénkítő programtól a gyengélkedő amerikai gazdaság talpraállhatna, mely a részvénypiacra is kedvező hatással lenne.

A BUX is kivette a részét a részvénypiacokon uralkodó optimista hangulatból, és 0,2 százalékos pluszban tartózkodik. A hazai index az elmúlt napokban gyengén teljesített, és folyamatosan a régió hátsó felében tartózkodott.

Az OTP az előző négy kereskedési napon a negatív tartományban zárt, ma a nyitást követően 0,7 százalékkal felfele korrigál. A bankpapírokat tegnap a 3 600 forint körüli szintek tartották meg.

A brent ma reggel több hónapos csúcsra emelkedett, mely a Mol-ra eddig egyáltalán nem tudott hatással lenni. A magyar olajipari részvények 0,3 százalékot csökkentek, a papírokkal 16 260 forinton kereskednek.

Az MTelekomra vonatkozó célárát tegnap az HSBC 480 forintról 430 forintra vágta vissza alulsúlyozási ajánlás mellett. A papírok szerdán a hír publikálását követően nem mutattak érdemi piaci reakciót, de így is a negatív tartományban fejezték be a napot. A csütörtöki nyitást követően 0,2 százalékkal felfele korrigálnak a távközlési részvények.

A Richterrel kapcsolatban ma egy újabb elemző szólalt meg: a KBC a részvényekre vonatkozó célárát 3 százalékkal, 42 700 forintra csökkentette, miközben vételről tartásra rontotta ajánlását. A papírok 0,2 százalékos pluszban tartózkodnak. A KBC az Egisszel kapcsolatban megerősítette vételi ajánlását, és 11 százalékkal 19 400 forintra emelte célárát. A kedvező hír ellenére az Egis 0,9 százalékot esett.

Az E-Star történelmi minimumán, 365 forinton tartózkodik, jelenleg 2,9 százalékos csökkenést könyvelhet el. Az Est Media tegnap jelentős mértékben erősödött, amit ma 3,5 százalékos emelkedéssel folytatott.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!