A gyógyszergyártó negyedéves árbevétele 22,045 milliárd forintot tett ki, ami 30 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az adózás előtti nyereseg 4,527 milliárd forint, ez 77 százalékkal haladja meg a bázist. Mind a forgalom, mind az eredmény növekedésében a társaság exportja játszott meghatározó szerepet. Míg a negyedéves belföldi forgalom 9 százalékkal bővült, a kivitel - dollárban számolva - 36 százalékkal növekedett. Minden fő exportreláció árbevétele jelentősen nőtt, közülük kiemelkedő az oroszországi export 50, az ukrajnai forgalom 25, az egyéb FÁK-országokba irányuló forgalom 73 százalékos, valamint a kelet-európai országokban teljesített export 24 százalékos emelkedése. A társaság üzleti eredménye 3,705 milliárd forintot ért el, ami 83 százalékkal több a múlt év hasonló időszakának nyereségénél. A negyedév pénzügyi eredménye szintén kedvező lett, 822 millió forintot tett ki. Ezzel az Egis harmadik üzleti negyedévi adózás előtti eredménye 4,527 milliárd forintra nőtt, és 77 százalékkal bővült az elmúlt egy év során. Az első három negyedév együttes árbevétele 64,864 milliárd forintot tett ki, és 22 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának értékét. Belföldön 12, az exportban - dollárban számolva - 16, forintban számolva pedig 29 százalékos növekedést ért el a társaság. A stratégiai exportterületeken az Egis továbbra is egyenletes, gyors fejlődést mutat. Oroszországban 36, Ukrajnában 53, az egyéb FÁK-országokban pedig 48 százalékkal, míg a kelet-európai országokban 11 százalékkal nőtt a kivitel dollárértéke. A háromnegyedévi üzleti eredmény 13,046 milliárd forintot tett ki, ez 20 százalékat teszi ki az árbevételnek, míg az elmúlt év azonos időszakához képest 57 százalékos növekedést mutat. A háromnegyedéves adózás előtti eredmény 14,912 milliárd forintra nőtt, ami 59 százalékos emelkedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!