Kína legnépszerűbb internetes keresőjét üzemeltető vállalat részvényei azután indultak esésnek - és rántották magukkal az it-szektor többi részvényét, eladásra sarkallva egész Amerikát -, hogy a JPMorgan Chase lefelé módosította a vállalat harmadik negyedéves profitelőrejelzését. A JPMorgan elemzője szerint a Baidu internetes adatközpontjainak bezárása árt az eladásoknak, és csökkenti a növekedési rátát is. A pekingi központú Baidu.comon kétszer annyi keresést indítanak Kínából, mint a legnagyobb riválisának számító Google.comon. A vállalat fejlesztési központok megnyitását tervezi Tokióban és Sanghajban is, hogy további Google-és Yahoo-ügyfeleket nyerjen meg magának. A technológiai szektor korábbi szárnyalása a Baidu.com esésével a kifulladni látszik. A Financial Times szerint az ázsiai tőzsdéket rekordmagasságba emelő techrészvények csütörtöki amerikai esése riadót fújhat a Távol-Keleten is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!