Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2017-es teljesítmény alapján a csütörtöki BÉT Legek díjátadón tizenhárom kategóriában hirdetett nyertest a budapesti tőzsde.

A Budapesti Értéktőzsde csaknem két évtizede éve minden esztendőben megrendezi a hazai tőkepiac legkiemelkedőbb éves teljesítményeit díjazó eseményét, a BÉT Legeket. A díj odaítéléséről a tőkepiaci szakemberekből álló szakmai zsűri dönt és a beérkezett pályázatok vagy forgalmi adatok alapján állapítják meg a kategóriagyőzteseket.

A legtöbb kategória esetében kvantitatív módszertan alapján lesz eredmény és kerülnek díjazásra a legjobbak, míg az év hazairészvény-kereskedési platformja kategória esetében a beérkezett pályázatok elbírálása, illetve a felhasználók értékelése alapján hozza meg döntését a Tőzsdei tanácsadó testület tagjaiból álló zsűri.

A hazai tőkepiac fejlesztésért járó díjat Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke kapta. Az életműdíj kapcsán Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója ezt mondta: A Richter Gedeon a magyar tőkepiac egyik legmeghatározóbb szereplője is. A közel 1200 milliárd forintos piaci kapitalizációjú vállalat részvénye a BUX-kosár 3. legnagyobb súlyú papírja; tavaly 488 milliárd forintos forgalmat generált. A céget több mint 23 éve, 1994 novemberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére; a 176 forintos induló árfolyam azóta 6700 forint fölé emelkedett. A Richter példamutató működésének, a tőzsdei cégek körében is etalonnak számító transzparenciájának köszönhetően mindig is az egyik legkedveltebb részvény volt a hazai és külföldi befektetők között; ennek a bizalomnak a felépítésében személyesen is óriási szerepet játszott Bogsch Erik.

A BÉT Legek visszatérő kategóriája volt idén a kibocsátói transzparencia díj. A 2017-es év legátláthatóbban működő tőzsdei vállalatát professzionális hazai befektetők véleménye alapján díjazta a tőzsde; a felmérést a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) tagjainak megkérdezésével a Portfolio.hu végezte.

Ehhez a kategóriához kapcsolódik új elemként a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíj, mellyel azt a közepes méretű céget szerette volna a Tőzsdei tanácsadó testület díjazni, amely külső-belső folyamatainak, tájékoztatásai hitelességének, jelentéseik minőségének további, folyamatos fejlesztésén keresztül nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy tőzsdei cégként a legtranszparensebb működést mutathassa fel.

Az év hazairészvény-kereskedési platformja amellett, hogy a BÉT Legek egy teljesen új kategóriája, abban is különleges, hogy itt a felhasználók szavazhattak az általuk legjobbnak tartott online kereskedési platformra.

Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége a Concorde Értékpapír Zrt. lett 1302 milliárd forintos forgalommal, az év legnagyobb forgalmú határidős BUX index és részvénykereskedő cége az Erste Befektetési Zrt., a legnagyobb forgalmú határidős devizakereskedő cége a Raiffeisen Bank Zrt, míg az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója díjat az OTP Bank nyerte el 1133 milliárd forintos forgalommal.

Az év részvénykibocsátója a tavaly parkettre lépett Waberer's International Nyrt., az év kötvénykibocsátója pedig az MFB Zrt. lett.

Az év adatszolgáltatójának járó díjat idén a Portfolio-Teletrader Kft. vihette haza.

Az év befektetési szolgáltatója díj odaítélésénél a zsűri a forgalmi adatokon túl a pályázónak a magyar tőkepiac érdekében kifejtett munkáját is figyelembe vette, így idén ezt a díjat az Erste Befektetési Zrt. nyerte el.

A kibocsátói transzparencia díjat az OTP Banknak, míg a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Park SE-nek adták át.

A 2017-es év hazairészvény-kereskedési platformja a Random Capital Zrt. "NetBoon" online kereskedési rendszere kapta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!