Nagyon magasan óriási réssel nyitott a forint hétfő reggel, és a 289-es szintekről nem is tudott érdemben visszakorrigálni. A nap eleji erősödés ugyanis megállt a 287,50 forintos eurónál, ráadásul nap végére úgy erősödött vissza a közösségi deviza 291,80-ig, hogy közben a nemzetközi piacokon jó hangulat uralkodott - mondta a Napi Gazdaságnak Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. A kedvezőbb forgatókönyv az lett volna, ha kihasználva az enyhülő nemzetközi klímát 285-286 forintig szalad vissza az euró. Mindezek alapján jól látszik, hogy Magyarországot leválasztották, és hiába jelentek meg nyilatkozatok arról, hogy megállunk a talpunkon ez most nem számít. Csajbók szerint az MNB egyelőre a partvonalról figyeli a folyamatokat, -amit jól is tesz - beavatkozása csak 305-310 forintos euró közelében lehet számítani. Az elemző szerint ugyanis addig nem jelent veszélyt az árfolyam sem a bankrendszerre, sem a makropályára. A svájci frank esetében szerencse, hogy az alpesi ország devizája gyengült az euróval szemben, így frankért "csak" 213,70 forintot kellett fizetni. Ez a folyamat is begyorsulhat azonban, így Csajbók szerint látunk még majd új csúcsokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!