Az IMF kivonulása után eltelt hetekben lemaradásban volt a magyar tőzsde, most egy kicsit kibillentünk fölfelé, a forint diszkrét erősödése mellett a magyar piac többet ment mint a többi - mondta Bodor Csaba a Strategon üzletkötője. De a hangulat törékeny, bármelyik pillanaban fordulhatnak a piacok. 
A vegyes vállalati jelentések mellett vegyes vagy inkább rossz makroadatok jöttek és az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a piacok arra emelkednek, hogy szóba került újabb stimulusok lehetősége.
Az egy évvel ezelőtti szinthez képest a BUX feljebb van 5-6000 ponttal, miközben azóta egy bankadót vezettek be, amin kívül semmilyen olyan változás nincs, ami nagyon optimistává tehetné a befektetőket.
Óvatos emelkedés a mai napon elképzelhető, de holnap újra fontos makroadatok jönnek, és a levegőben lóg a korrekció - mondta az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!