A londoni áldozatokra emlékeznek a tőzsdék

A londoni, a frankfurti, a svájci és a varsói tőzsde csütörtökön londoni idő szerint 11 órakor 2 perces néma csenddel adózik az áldozatok emlékének - jelentette a Reuters. Várhatóan a BÉT is csatlakozik a kezdeményezéshez, magyar idő szerint 13 órakor.
NAPI Online, 2005. július 13. szerda, 13:06
Fotó:

Ez idő alatt a kereskedés hivatalosan nem szünetel, de a piaci szereplőket arra kérik, hogy a megemlékezés idejéig tartózkodjanak az üzletkötésektől. A skandináv és balti országok tőzsdéi 1 percre állnak le. A NAPI Online kérdésére a Budapesti Értéktőzsde munkatársa elmondta: több, mint valószínű, hogy a BÉT is csatlakozik a kezdeményezéshez, miután az Európai Tőzsdeszövetség (ET) ajánlásban hívta fel a tagjait a megemlékezésre. A BÉT várhatóan csütörtök 13 órára időzíti a két perces néma tiszteleadást. Legutóbb egyébként II. János Pál pápa halálakor kezdeményzte az ET a kereskedéstől való tartózkodást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK