A közgyűlés dönt az igazgatóság eredményfelhasználásra vonatkozó javaslatáról.

A menedzsment már február végén bejelentette: azt javasolja a közgyűlésnek, hogy ne fizessen osztalékot a 2014-es eredmény után. Az igazgatóság ugyanakkor közölte azt is, hogy a 2015-ös eredménye után várhatóan minimum 15 forint osztalékot fizet jövőre részvényenként. A Telekom részvényesei már tavaly sem kaptak osztalékot, míg a korábbi években rendszeres osztalékfizető volt a távközlési vállalat.

Az idei közgyűlés napirendjén szerepel a tavalyi egyedi és konszolidált éves beszámolók jóváhagyása, valamint az igazgatóság felhatalmazása saját részvények vásárlására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!