A Magyar Telekom egymillió saját részvényt adott a dolgozóinak

A Magyar Telekom több mint egymillió darab saját részvényt osztott ki a munkavállalói részére - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
MTI-Eco, 2010. december 16. csütörtök, 21:08
Fotó:

A társaság saját részvényeinek száma a korábbi 1.503.541 darabról 419.747 darabra csökkent december 15-én.

A távközlési vállalat 2010. szeptember 29-én jelentette be, hogy munkavállalói részvényjuttatási programot indít, amely kiváltja, és egyenértékű lesz a 2010-re elkülönített 1,5 százalékos idei béremelésnek megfelelő célprémium kerettel. 

A program célja, hogy elősegítse a tulajdonosi és munkavállalói érdekek harmonizációját valamint, hogy erősítse a lojalitást és a tulajdonosi szemléletet a kulcsfontosságú dolgozók körében. Pénzügyi szempontból a részvényjuttatás kedvezőbb a 1,5 százalékos béremelésnek megfelelő célprémium keret kifizetésénél, mivel előnyösebb a szabad cash flow-ra gyakorolt hatása - közölte a Magyar Telekom korábban. 

A részvényeket 2012 év végéig nem lehet értékesíteni, azonban osztalék kifizetésre már addig is jogosultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.12.16 21:36

vagyis 25%.-al klevesebb pénzt kapnak (mert ennyit esett szept óta ) valamint a pénzt is nézhetik vagy 2 évig mielött megkapják (azaz eladják ).
A gond persze azzal van, hogy a management a tulajdonosi szemléletet akarja erősíteni, viszont az alkalmazott az alkalmazott marad, őt a pénz meg a fizetésemelés fogja érdekelni és ezt csak szivatásnak tartja...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html