A Magyar Telekom több mint 4 milliárd forint osztalékot kap a MakTeltől

A Magyar Telekom 4,23 milliárd forint osztalékot kap macedón leányvállalatától, a Makedonski Telekomtól (MakTel) - közölte a Telekom kedden.
MTI-Eco, 2016. április 12. kedd, 18:50
Fotó: Napi.hu

A MakTel keddi közgyűlése a 2015. üzleti év után 1,47 milliárd macedón dénár (mintegy 7,47 milliárd forint) osztalék kifizetéséről határozott.

A macedón számviteli szabályok szerint a társaság nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 2015-ben 1,47 milliárd macedón dénár volt, amelyet teljes egészében osztalékfizetésre fordít.

A Stonebridge Communications AD Skopje, a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalata 0,84 milliárd macedón dénár (4,23 milliárd forint) osztalékra jogosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK