A hétfői gyengülés után tegnap megemberelte magát a tokiói index, s közel 3 százalékkal erősödött. A Japánban látott optimizmus a nyitáskor meglátszott az európai mutatókon, ám később csökkent az öreg kontinens lendülete. Európában az E.On bejelentése okozott felfordulást: a német közműtársaság ugyanis 29,1 milliárd euró értékű ajánlatot tett a spanyol Endesa áramcégre. A piaci szereplők vásárlásokkal fejezték ki tetszésüket, az E.On jegyzése 2,1 százalékkal, az Endesa kurzusa pedig több mint 10 százalékkal izmosodott. Az E.On jelentős erősödése nem volt elegendő ahhoz, hogy a keddi frankfurti kereskedés legjobbjaként zárja a napot, a versenyt ugyanis a MAN nyerte. A gépipari csoport részvényeit egymás kezéből kapkodták ki a piaci szereplők, miután a vállalat gyorsjelentése szerint a múlt évi üzemi profit 765 millió euróra gyarapodott az egy évvel korábbi 566 millió euróról. Szintén tegnap jelentett a Londonban jegyzett Barclays, ám a 15 százalékos profitbővülésnél többet vártak a befektetők, így a brit bank a vesztes oldalra került. Bár jó eredményeket közöl, mégis csökkent a dán Carlsberg söripari cég árfolyama, mivel a befektetők a nyugat-európai piac szűkülésétől tartanak. Az autószektor az olajdrágulással összefüggésben szintén lefelé menetelt. A vegyes hírek eredményeként Frankfurt és Párizs végül szerény pluszban, London viszont csekély mínuszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!