A megingás után erősödött a forint

A déli megingást követően fokozatosan, majd a nap végén az egyre javuló amerikai részvénypiaci hangulattal párhuzamosan intenzíven erősödött a forint.
NAPI, 2010. augusztus 27. péntek, 17:00
Fotó:

Az euróval szembeni jegyzések így délután 283,5 forintig süllyedtek, egy svájci frankért 215,60 forintot, míg a dollárért 222 forintot kellett fizetni.

Napközben ugyanakkor még nem volt ennyire rózsás a helyzet. A főbb deviza keresztárfolyamok viszonylag stabil mozgása mellett a forint kora délután még hirtelen gyengülni kezdett és kora délután 285 forint fölött is jegyezték az eurót.

Mindeközben nem következett be lényeges változás sem az euró/dollár, sem az euró/svájci frank árfolyamban, így magyarázat nem nagyon volt. Devizapiaci kereskedők szerint az okozhatta a kilengést hogy a hétfői londoni bankszünnap miatt a befektetők nem akarnak forint pozíciót tartani, így nagyobb tételben zártál pozícióikat.

Délután Ben Bernanke szavai után a dollár is erősödött az euróhoz képest, így az 1,27-es szintet közelítette ismét a keresztárfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK