A Nikkei 225-ös index emelkedett legnagyobb mértékben, 1,7 százalékkal, a Shanghai Composite pedig a legkisebb mértékben, 0,4 százalékkal. A Hang Seng 1,3 százalékot tett hozzá értékéhez, a dél-koreai Kospi pedig 0,9 százalékkal zárt magasabban.

A technológiai papírok nagyon jól teljesítettek, az Acer és a Samsung 3,1 százalékkal, a Taiwan Semi 1,9 százalékkal emelkedett - annak a csütörtöki bejelentésnek köszönhetően, hogy a globális mikrochip piac közel 30 százalékkal bővül az idén. Az erre vonatkozó előrejelzést részletesen itt olvashatja.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!