Ennek tulajdonosa a hatályos cégadatok szerint két másik egyszemélyes társaságon keresztül Tolnay Lajos, a 90-es évek egyik legsikeresebbnek tartott hazai iparvállalkozója, a magyar alumíniumipar szinte egészét jelentő MAL Rt. elnöke és tulajdonosa. A Rotary Fúrási Rt. a hazai olaj- és gázkutató, -termelő, illetve kútfúrási és -karbantartási piac meghatározó szereplője. A társaság vélhetően az eladás után sem fog szűkölködni megbízásokban, hiszen mint az olajtársaság közleménye is tartalmazza, a tranzakciót követően a Mol középtávú szerződést köt majd a társasággal további együttműködésre. A Rotarynak a mostani - versenyhivatali jóváhagyást igénylő - eladása már csupán a hazai olajfúrási tevékenységet és eszközeit foglalta magában. Korábban a Mol divesztíciós stratégiája keretében már eladta az rt. külföldi tevékenységéhez kapcsolódó részeit, így a Rotary Szíriában és Tunéziában működő fúróberendezéseit, illetve a kapcsolódó megbízási, szállítói és szolgáltatási szerződéseket is. A nemzetközi meghívásos pályázat győztese a horvát Crosco Integrated Drilling & Well Services Co. Ltd. lett (NAPI Gazdaság, 2002. július 31., 9. oldal). A társaság az INA-csoporthoz tartozik, vagyis közvetve a Mol horvát akvizíciós célpontja. A vételár a Bloomberg értesülései szerint 7 millió dollár volt, amin a Mol a tavalyi háromnegyed éves gyorsjelentése szerint mintegy 1,5 milliárd forintot bukott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!