A Mol közleményében ismerteti: Molnár József "Az iparág fenntartható finanszírozása" témában vitaindító előadást tartott a konferencián. A "Mol-csoport számára az oroszországi upstream (kutatás-kitermelés) piac vonzó befektetési hely és aktívan keressük azokat az új lehetőségeket, amelyek révén teljesíteni tudjuk növekedési céljainkat. Már folyamatban van néhány kutatás a meglévő eszközeinken és nagy várakozással tekintünk a pozitív eredmények felé" - mondta a vezérigazgató a plenáris ülést követő sajtókonferencián.

A Mol-csoport szakemberei a műszaki programban bemutatták kutatási eredményeiket a fúrás közbeni túlnyomás és átfejtődés problémainak lehetséges megoldásaira, valamint azt, miként biztosítja a vállalat a vegyi anyagokra vonatkozó szigorodó EU jogszabályoknak való megfelelést, amelyek élő és potenciálisan igen költséges kérdések az európai és más olaj- és gázipari társaságok számára.

Alexander Dodds, a Mol-csoport kutatás-termelés ügyvezető igazgatója a Magyar- és a Szlovák Nemzeti Bizottság közös kiállítóhelyén azt mondta, arra törekszenek, hogy a Mol-csoport kutatási portfólióját további fejlesztési lehetőségekkel egészítsék ki a már meglévő, felfedezett eszközeikben és újabb akvizíciók révén. "Mindkettőre szükségünk van" - idézi a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!